Municipality of Durres – Albania

Qyteti i Durrësit ka një popullsi prej 308.000 banorësh dhe një sipërfaqe prej 340 km². Është qyteti më i rëndësishëm ekonomikisht i Shqipërisë dhe ndodhet në pjesën perë

ndimore, vetëm 35 km larg Tiranës, kryeqytetit tëvendit dhe 25 km larg Aeroportit Ndërkombëtar “Nënë Tereza”. Durrësi është qytet-porti kryesor i vendit dhe q

endra e dytë më e madhe industriale në Shqipëri. Qyteti i Durrësit u përball me daljen e emigrantëve në Evropë pas regjimit komunist. Kështu, sipas përllogaritjeve mbi 900.000 banorë kanë emigruar në Evropë (Itali, Greqi, Spanjë, Britani e Madhe).

Bashkia e Durrësit ka aplikuar si partner në një projekt për çështjet e imigracionit, duke u mbështetur në mënyrë aktive në përfshirjen e imigrantëve në nivel lokal dhe si rrjedhoje që nga shkurti i vitit 2016, ka mundësinë të jetë një partner me institucione nga Italia, Spanja dhe Greqia.